Mânecă din Cânepă, primul festival din România care promovează cânepa industrială, este un proiect al Asociației Sustainable Lifestyle. A început cu o ediție pilot de succes, în 2014, care a reprezentat punctul de plecare al unor idei ce au fost puse în practică pe parcursul următoarelor ediții, din 2016 și 2017.

Mânecă din Cânepă a pornit din dorința de a populariza, în rândul publicului general, multiplele beneficii și utilizări ale cânepii industriale – o plantă sustenabilă care, chiar și în ziua de azi, este privită cu ochi critici. Noi încercăm să schimbăm acest fapt.

Prin intermediul edițiilor trecute și a celor care vor urma, ne dorim să înlăturăm stigmatizarea pusă pe nedrept asupra cânepii industriale și să creștem conștientizarea românilor privind proprietăiile ecologice și întrebuințările sustenabile oferite această plantă-minune.

De-a lungul celor trei ediții, producători și cultivatori de cânepă industrială din toată țara, artiști locali, speakeri și meșteșugari din diversele domenii de utilizare ale cânepii industriale s-au reunit din pasiune și interes pentru o plantă ce are potențialul de revoluția modul în care ne construim casele, ne alimentăm sau ne îmbrăcăm.

Structura evenimentului

  • Standuri cu produse din cânepă
  • Degustări
  • Dezbateri
  • Conferințe
  • Workshop-uri
  • Concerte

Printre susținătorii cânepii industriale și prietenii Mânecă din Cânepă se numără: Canah, Hempflax, Sonnentor, Ucca, Cavvas, Asociația A.C.T.I.S., Leontina Prodan, Asociația Ivan Patzaichin, Casa din Hempcrete, CânepaBeton, Luna Solai, Nodart, Ana Novic, Ce Poți Face Cu Două Mâini Dibace.

Editia 2014 Editia 2016 Editia 2017